Cea mai buna carte citita in 2014

In anul 2014 mi-am propus sa citesc mai multe carti de beletristica. In mare parte am si reusit acest lucru. Insa nu am reusit “sa scap” fara a citi si carti despre suflet, minte, trup.

Din cele 18 carti citite cel mai mult mi-a placut cartea, Inghite Platon, Nu Prozac de Lou Marinoff. Autorul abordeaza diferite teme ca de exemplu moartea, relatiile de cuplu, etc. Lou abordeaza aceste teme din punct de vedere filosofic. Fiecare capitol incepe cu un citat din marii filosofi ca Platon, Schopenhauer, Nietzsche etc. Aceasta este una din caritile pe care vreau sa le recitesc.

Unul dintre citatele preferate din aceasta carte este:

Dacă fiecare dorinţă ar fi satisfăcută imediat ce şi-a făcut apariţia, cu ce şi-ar mai ocupa oamenii existenţa, cum şi-ar mai petrece timpul? Imaginaţi-vă că această rasă ar fi transportată într-o Utopia unde toate cresc de la sine, curcanii zboară gata fripţi, iar iubiţii se găsesc unul pe celălalt fără întârziere şi se păstrează unul pe celălalt fără vreo dificultate: într-un asemenea loc, unii ar muri de plictiseală sau s-ar spânzura, alţii s-ar bate şi s-ar omorî între ei, şi astfel şi-ar pricinui mai multă suferinţă decât cea pe care le-o cauzează natura însăşi.

Uneori uit ca drumul spre tinta este mai important, decat tinta. Ca odata ce am ajuns sa atingem un obiectiv, nu ne bucuram prea mult de el. De ce? Pentru ca deja incepe sa incolteasca urmatorul tel, drum. Uneori simt ca sunt mereu pe fuga. Nu imi ofer timp pentru a ma bucura de “simple things” ale lui Joe Cocker.

Deci pentru mine cea mai buna carte a anului 2014 este Inghite Platon, Nu Prozac!

Care carte v-a placut cel mai mult in 2014?

Leave a Reply

Your email address will not be published.