Despre conferinta AT

Zilele trecute am participat la conferința Dincolo de cuvinte organizată de Asociația Română de Analiză Tranzacțională. Pentru mine a fost o experiență intensă. Am învățat atât teorii noi, cât și lucruri noi despre mine.

 

Pentru că am dorit să profit din plin de această perioadă am ales să particip și la pre-conferința susținută de englezoaica Steff Oates. Steff ne-a prezentat Hexagonul Boadella – un model prin care ne putem analiza relatiile. Acest model abordeaza sase arii: cognitiv, relaţional, imaginativ, senzoriomotor, energetic şi afectul. Prin fiecare dintre aceste arii avem ocazia de a ne apropia de esenta noastra.

Am mai invatat despre acele lucruri despre care nu stim ca nu le stim, blind spots si despre inflexibilitatea noastra in gândire. Cred ca indiferent de domeniul in care activam avem lucruri pe noi pe care sa le descoperim, avem conflicte legate de care e abordarea sau alegerea  cea mai buna dintre 2 optiuni, si sa zicem atasamentul fata de un sitem de gandire.

Mi-a placut flexibilitatea lui Steff legata de timp, exercitii, abordari. S-a adaptat mereu la nevoile grupului. Mi-a plăcut așa de mult încât a treia zi am ales tot un workshop ținut de ea… însă am să scriu mai multe despre acest workshop cu altă ocazie. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.