about-time_1

Era si timpul!

Sau mai bine zis (era)este timpul pentru o schimbare. Ce bine ar fi daca am reusi sa calatorim in timp si sa reparam situatile in care ne-am comportat aiurea, sa alegem diferit etc.

Tema calatoriei in timp a mai aparut in multe filme (Groundhog day, The Time Machine etc.) si seriale (Being Erica)

In filmul Era si timpul! (About time) personajul principal Tim se foloseste de capacitatea sa de a calatori in timp pentru a o cuceri pe Mary. Un film romantic si dragut.

Ceea ce mi-a captat atentia au fost scenele in care Tim se reintorcea in exact acealsi moment. Uneori isi alegea prost cuvintele sau nu se comporta asa cum credea el ca este bine, atunci repede se retragea si recreea din nou scena. Cum de exemplu este momentul in care face cunostinta cu Mary: se balbaie, iai alege aiurea cuvintele, si repeta scena pana reuseste sa o impresioneze.

Pentru mine aceste scene din film sunt o paralela cu ceea ce se intampla in terapie. Atunci cand invatam un nou comportament, ne ia ceva timp pana acesta ne devine familiar. La inceput o mai dam in bara apoi ne descurcam tot mai bine. Repetam scena in cadrul terapeutic, apoi iesim in lume si jucam.

Probabil ca fiecare dintre noi are situatii cand ar fi vrut sa zica ceva diferit, sa actioneze altfel si daca i s-ar fi oferit ocazia sa calatoreasca in timp ar fi schimbat-o. Insa ceea ce ne ramane este sa invatam din greseli, sa exersam pana ajungem la nivelul pe care il dorim.

Care ar fi acele momente din viata ta pe care ai vrea sa le schimbi?

Leave a Reply

Your email address will not be published.