mana_stanga

Biblioteca bloggerului român

După ce am făcut turul de dimineaţă al bloggurilor mele preferate, am observat ca aceştia au scris despre initiativa lui Chinezu. Si anume? Chinezu ne propune să scriem care sunt cele 10 cărţi (sau câte am citit noi) care ne-au placut cel mai mult în anul 2013. Mulţumită Oanei de doi ani de zile imi contabilizez cărţile citite pe goodreads.com.

Anul trecut mi-am propus să citesc 30 de cărţi, însă am reuşit să citesc doar 24. Am citit din diferite domenii: SF, poliţiste, de specialitate etc. Nu am avut un criteriu anume atunci când le-am ales. Topul meu este realizat numai din cărţi de beletristică.

Cele 10 cărţi care mi-au plăcut cel mai mult în 2013 sunt:

1. Mâna stângă a intunericului de Ursula K. Le Guin

2. Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald

3. Vânatorul de recompense de Philip K. Dick

4. Etruscul de Mika Waltari

5. La răscruce de vânturi de Emily Brontë

6. Hobbitul de J.R.R. Tolkien

7. Terapia de David Lodge

8. Caderea de Albert Camus

9. O bomba pentru Revelion de Rodica Ojog-Braşoveanu

10. Cavalerii Pardaillan de Michel Zévaco

Anul acesta m-am decis să citesc 20 de cărţi (se anunţă un an plin de provocări şi nu ştiu cât timp îmi va rămâne să citesc).

Care au fost cărţile voastre preferate în 2013?

9 thoughts on “Biblioteca bloggerului român

  1. Si eu am citit Marele Gatsby in liceu, dar nu prea a “lasat urme”, mare lucru nu mai tin minte. In schimb, prima data cand am citit La rascruce de vanturi, am suferit… ceva incredibil. Aveam 16 ani si aveam impresia ca e sfarsitul lumii. Am recitit-o pe la 23, dar n-am mai fost asa impresionata. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.